Ho sabies?

Jaume I el Conqueridor (1208 – 1276) va ser Comte de Barcelona i Rei d’Aragó (1213-76), de València (1239-76) i de Mallorca (1229-76). Era el fill de Pere el Catòlic i de Maria de Montpellier i durant quinze anys va mantenir diverses lluites contra la noblesa, i va ser amb pràcticament 12 anys, el 1220, quan hagué de fer front a la primera revolta nobiliària liderada per Rodrigo de Liçana.

La conquesta del Regne de València va començar el 1232 i va ser l’any 1238 quan les tropes catalanes i aragoneses entren a la ciutat de València, que depenia del califa de Bagdad Al-Mústansir bi-L·lah (el famós 9 d’octubre).

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: