Ressenya “Atrapat” | àlbum il·lustrat

Oliver Jeffers (2011) ATRAPAT. Andana Editorial, Algemesí: València, 32 p.

Autor i il·lustrador

Oliver Jeffers (1977) és l’autor i l’il·lustrador d’aquest àlbum. Va nàixer en Austràlia i ara treballa en Brooklyn com a escriptor, il·lustrador i artista. Jeffers és molt conegut pels seus llibres il·lustrats per a xiquets i xiquetes. De fet, ha rebut premis i reconeixements: per exemple amb Lost and Found (Perdut i trobat) (2005) va guanyar el  Nestlé Smarties Book Prize Medalla d’Or en 2006. I els seus llibres Stuck (Atrapat) i This Moose Belongs to Me (2012), van pertànyer a la llista de Best seller de The New York Times. Altres títols de la seua col·lecció són:

  • L’increïble nen menjallibres (2006)
  • Amunt i avall (2010)
  • El corazón y la botella (2010)

Les il·lustracions de Jeffers es caracteritzen per l’ús de la tècnica mixta i es reconeixen per la subtil narració i l’ús de l’espai de la composició.

Argument

Un bon dia l’estel d’en Floyd es queda atrapat a les branques d’un arbre. Per recuperar-lo decideix llançar primer una sabata, que també es queda atrapada… I després moltes més coses que també es quedaran dalt de l’arbre: una escala, una casa, la pica de la cuina, una balena… Aconseguirà Floyd recuperar el seu estel?

Anàlisi

Aquest àlbum il·lustrat és molt divertit i amb bon sentit de l’humor. Forma part de la col·lecció Álbumes Locomotora de l’editorial Andana, en la seua versió en català ha sigut traduït per Nàdia Revenga i revisat per Begonya Soler. És un llibre de gran dimensió: les seues mides són 31,2 x 22,6 cm.

La cal·ligrafia és de grandària mitjana, encara que s’utilitzen diferents mides de lletra, depenent de l’èmfasi en la lectura. Sempre es presenta en minúscula, no lligada i amb forma arredonida:

El lèxic és fàcil de comprendre, i la narració, en 3a persona, es completa amb les il·lustracions que faciliten la comprensió i el ritme d’aquesta aventura.

D’altra banda, les il·lustracions són grans, ocupen o una pàgina o les dues pàgines del llibre obert. Algunes tenen un fons o paisatge, i altres pàgines només dibuixos en detall, més petits i concrets, en les que predomina un color o dos:

 

A les il·lustracions, Jeffers utilitza uns colors suaus, amables i amb molts matisos.

A la coberta apareix el protagonista, Floyd, mirant les branques de l’arbre on es pot llegir el títol de l’àlbum enganxat. I a la part inferior apareix el nom de l’autor i il·lustrador. Quant a la contracoberta, apareix una petita il·lustració d’un orangutan en posició de caiguda, que ix en un moment de la narració.

Recomanem aquest àlbum per la seua facilitat de lectura i la temàtica divertida que fa passar una bona estona llegint i mirant les il·lustracions!

Per veure més:

|Ressenya compartida per Irene Sánchez|avatar3

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

Subir ↑

HUMANIDADES Y NTICS

Aplicación de las NTICs al Latín y la Cultura Clásica

La mirada de una pedagoga

Blog personal de una pedagoga en busca de un hueco en el mundo laboral.

Revista Comunicar

Revista científica, de ámbito internacional, en educación y comunicación

yosoytuprofe

Aprender ciencias es mucho más fácil de lo que te imaginas

CARLA DABAU PADROSA

Blog d'una mestra que busca recursos innovadors

Arte en general

Hablamos de arte en todos los ámbitos.

A %d blogueros les gusta esto: