Ressenya «Max i els superherois» | àlbum il·lustrat

Rocio Bonilla i Oriol Malet (2016). MAX I ELS SUPERHEROIS. Edicions Bromera, Alzira: València, 44 p.

Autora i il·lustradors

Rocio Bonilla va nàixer a Barcelona el 1970, i és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Durant la seua trajectòria professional va treballar diferents disciplines com la pintura, el muralisme, la fotografia i la pedagogia, entre altres. Va ser en 2010 quan va començar en l’àmbit editorial i ara compagina la il·lustració d’àlbums infantils amb la pintura de murals, amb el seu negoci Érase una vez.  Com autora ha publicat cinc títols, que han sigut traduïts a diverses llengües:

  • «Cara de pardal» (2014)
  • «La muntanya de llibres més alta del món» (2015)
  • «De quin color és un petó?» (Premi del Ministeri de Cultura i Educació als llibres millors publicats 2015).
  • «Max i els superherois» (Premi Llibre Kiriko i Premi al Llibre millor editat de la Generalitat Valenciana, 2016)
  • i «El meu amic extraterrestre» (2017)

Oriol Malet va nàixer a Martorell (Barcelona) el 1975, i ha estudiat en escoles d’art i també Belles Arts en la Universitat de Barcelona.  Ha treballat per editorials com Teide, La Galera o Animallibres, entre altres. Assegura que els referents que té no són gràfics, sinó literaris i musicals. El 2012 va rebre dos premis Llança, atorgats per Òmnium Cultural, per a la millor cobertura d’adults/ficció i a la millor cobertura juvenil. I el 2014 també va rebre el premi Llança a la millor coberta.

Argument

Al Max el fascinen tots els superherois, però en té un de preferit. En realitat, es tracta d’una superheroïna: Megapower! Ella és valenta, pot programar computadores i desactivar bombes, té ultravisió i una força descomunal… Però el millor de tot és que Megapower és diferent dels altres superherois, i el Max sap molt bé per què.

Anàlisi

Aquest àlbum il·lustrat forma part d’edicions Bromera. És de gran proporció, concretament les seues mides són 24 per 30 cm i el format és de tapa dura i resistent amb un tacte molt agradable.

La cal·ligrafia és de grandària mitjana, encara que s’utilitzen diferents mides de lletra, depenent de l’èmfasi en la lectura, inclús amb lletra típica dels còmics seguint l’estètica de l’àlbum. Aquesta quasi sempre es presenta en minúscula, no lligada i amb forma arredonida:

Max 1

Com es pot observar, el text no és predominant. Cal destacar que el lèxic és fàcil de comprendre i la narració es complementa perfectament amb les il·lustracions que són exquisides. Són molt grans, ocupen o una pàgina o les dues pàgines del llibre obert, i tenen un grau de detall molt ben reeixit: es combinen molts colors amb les línies suaus del dibuix.

Totes les il·lustracions connecten amb el món del còmic, que és el món de Max, i apareixen referències a clàssics com Batman, Superman, Spiderman… Però a diferència d’ells, Max no té un superheroi, sinó una superheroïna. I es combinen d’una manera genial les vinyetes, entrepans, onomatopeies, etc.

A la coberta apareix el protagonista, Max, que imagina ser un superheroi i aquest apareix sent la seua ombra en una posició divertida. A més al títol es ressalta el seu nom. Quant a la contracoberta, apareix de nou el protagonista jugant damunt d’uns llibres i vestit de Batman; l’acompanya el seu gat, un fons roig i un entrepà gegant on es pot llegir la sinopsi de l’àlbum.

WhatsApp Image 2018-06-18 at 20.52.17 (2)

És un àlbum amb unes il·lustracions espectaculars, que a més conta una història diferent, en la qual la protagonista preferida d’en Max és Mega Power, que és en realitat la seua mare, i es remarquen tots els superpoders que les mares tenen i el paper de la dona, que normalment als còmics clàssics no apareix.

Sens dubte recomanem aquest àlbum!

Per veure més:

http://www.rociobonilla.com/?page_id=529

https://www.animallibres.cat/fitxa-llibre_cataleg/items/max-i-els-superherois.html

|Ressenya compartida per Irene Sánchez|avatar3

Un comentario sobre “Ressenya «Max i els superherois» | àlbum il·lustrat

Agrega el tuyo

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: